Baden

en koken

Voordelen van VPS hosting

Voordelen van VPS hosting

‘Webhosting’, een belangrijke term binnen onze wereld van het world wide web. Iedere webdesigner krijgt er vroeg of laat mee te maken. Veel van hen verwijzen (nieuwe) klanten direct door naar een shared hosting pakket bij een hostingprovider, want het kost immers veel tijd en geld om een eigen server te onderhouden.

Als expert in clouddiensten adviseren wij dagelijks mkb’ers over de beste hostingmogelijkheden, want er bestaan talloze hostingopties.

Omdat een VPS draait als een eigen instantie en niet wordt beïnvloed door andere VPS’en in het systeem wanneer er problemen zijn, biedt een VPS enorme veiligheidsverbeteringen ten opzichte van shared hosting. Bij shared hosting loop je namelijk het risico dat wanneer er een aanval is op een website, in potentie alle sites die op die server gehost zijn aangetast kunnen worden.

Ook je privacy wordt met een virtual private server gewaarborgd. Omdat je je omgeving met niemand anders deelt, is er ook geen andere website op jouw server die toegang tot jouw files zou kunnen hebben.

Maatwerk

Omdat je bij een VPS een eigen omgeving hebt, heb je veel in eigen handen. Je kunt je eigen applicaties kiezen zoals Apache, PHP en MySQL. Als je een van deze diensten op maat wilt hebben, kun je wijzigingen op de server toepassen om ze op jouw behoeftes af te stemmen.

Er is bij een VPS dus een hoge mate van ‘customization’. Daarnaast kun je de installatie van server applicaties doen wanneer je wilt zonder het systeem te herstarten. Ondanks dat je je server deelt met andere VPS gebruikers, jouw VPS server beïnvloed geen andere server .

https://www.tilaa.com/nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *