Baden

en koken

Ripple kopen

Ripple kopen

Bitcoin en Ethereum, wellicht de twee bekendste cryptocurrencies, vertonen inhoudelijk vrij veel gelijkenissen. Hoewel beide digitale valuta al geruime tijd vaak in het nieuws zijn verschenen, zijn er alt coins die qua populariteit flink terrein aan het winnen zijn.

Eén van deze altcoins, die in de basis sterk verschilt van bovenstaande cryptocurrencies, is de in 2002 geïntroduceerde Ripple (XRP).

Ripple werd in het leven geroepen in San Francisco als een centraal bestuurd betalingssysteem, met een technologie die vergelijkbaar is met die van Blockchain. Het systeem biedt een betalingsprotocol dat klanten in de financiële industrie in hun eigen systemen kunnen integreren.

Financiële dienstverlening

Zoals hierboven al kort aangegeven is Ripple niet alleen een digitale valuta maar ook een betalingssysteem. Financiële transacties binnen het betalingssysteem vinden plaats op een netwerk wat de naam Ripple Transaction Protocol (RTXP) draagt.

Hiermee is duidelijk dat het idee achter Ripple, een internationale en snelle betalingsinfrastructuur, meer gericht is op financiële dienstverleners zoals banken dan op consumenten zoals jij en ik. Waar Bitcoins gebruikt worden om, op een gedecentraliseerd netwerk, waarde vast te leggen en geldtransacties te voldoen, biedt Ripple een eigen gecentraliseerd betalingsnetwerk.

Voor meer informatie check Bitvavo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *